وده لينك الجروب للى بعتوا يسألونى
الطريقه
اولا باعصج اللحمه المفرومه وفى طريقتين
الطريقه الاولى انك فى وعاء على النار انزلي باللحمه وضيفي فلفل
اسود وبهار لحم جنزبيل بودر شعرة قرفه شعرة توم بودر
ولما تنشف وتبيض ضيفي البصل المفروم وبدون سمنه لو اللحمه
ملبسه واتركيها حتى تنضج تماما وبعد كده ضيفي الطماطم المعصوره
واتركيها الا ان يصبح قوامها مناسب ضيفي الملح واطفي عليها
وانا بافضل الطريقه دي
الطريقه التانبه
انك تصفري البصل وتضيفي اللحمه اما تبيض وتجف ماؤها ضيفي التوابل
ونفس الخطوات السابقه وفي الحالتين انا باخرط البصل وباستخدم طماطم فريش
ما باستخدمش الصلصه الجاهزه
وكتير بعملها من غير طماطم
البشاميل
لكل كوب لبن 2 ملعقه كبيره دقيق و2 ملعقة زبده على زيت
الزبده على الزيت بيخلي لون البشاميل ابيض وخفيف
واما تعملي البشاميل على البارد بعنى تدوبي الدقيق في اللبن
وفي الحاله دى بتضيفي شوية نشا ملعقه صغيره لسهولة الربط
وترفعيهم على النار وتقلبي اما اللبن يربط ويعمل زي المهلبيه
ضيفي الزبده والملح والتوابل
او تضيفي الدقيق للزيت والزبده على النار وتقلبي حتى يبيض لونه
انزلي باللبن دافي وبمضرب السلك قلبي بسرعه حتى يربط
البشاميل ضيفي ملح وفلفل ابيض او اسمر
وضيفي كريمه لبانى او كريمة طهي واطفي النار وانا بافضل
الطريقه دي بتدى طعم اجمل
وانا بحب اعملها بكيلو لبن بتبقى جميلة وطرية
ممكن تضيفي جبنه شيدر مبشوره للبشاميل في الحالتين
هاتى صينيه فرن ادهنيها سمنه وبطنيها بالبقسماط الناعم
واسلقي المكرونه وبلاش في ميه كتير يادوب كمية الميه تسويها
المهم ما تلزقش منك وطي عليها وقلبي باستمرار
وفي الحاله دي مش هتحتاجي تصفيها ورشي عليها رشة فلفل
اسود بيدى طعم رائع للمكرونه
ضيفي 3/4كمية البشاميل للمكرونه وقلبيها كويس
وفي
قاع الصينيه انزلي بكبشة بشاميل ووزعيها فى كل القاع وبحرص
بلاش تجرحي البطانه
وضيفي نصف كمية خليط المكرونه وبعدين اللحمه المعصجه وشوية
بشاميل تانى علشان ما تفصلش الطبقات
ورشة جبنه رومي مبشوره وباقي المكرونه وغطي وش الصينيه
بباقي البشاميل بعد ما تضربي فيه بيضه وفلفل اسود وممكن
الاستغناء عن البيضه
وضيفي على الوش جبنه رومي مبشوره ودخليها الفرن
اول وشها ما يبقي احمر وردي جميل خرجيها من الفرن
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق