الجمعة، 7 يونيو 2013

قلقاس ورز بطريقة الشيف من فتكات

انا عارفة ان انتم ستات شطورااااااااااات اوى بس حبيت افيدكم

بالطريقة بتاعتى سواء فى القلقاس او الارز ..بس الاول نبدأ ...


غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات

بسم الله ..نبدأ

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات



طبعا احنا بنجيب القلقاس نغسله ونقطعه ونحطه فى مياه سخنة
طبعا باللى انتى عملتيه ده فقدتى كل الغذاء الموجود فى القلقاس

بصى يا ستى ..انا بجيبه اقشره ..اغسله كويس انشفه من بره

بفوطه نضيفه واسيبها عليه شوية تمتص الميه اللى عليه

بعد كده بقطعه مكعبات .. واجيب السلق اغسله واسيبه ينشف
من الميه .. وافرمه او ممكن تخرطيه ذى الملوخية ..طبعا اللى
حابب يضيف ..خضرة مافيش مشكلة على العكس .انا اوقات بعمله
بخضرة بس .. {بقدونس بس }.. بعد ماخلصنا التجهيزات وادى صورتها

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات

انا قطعته مكعبات ومش هاحطه فى اي مياه
اومال هاسويه ازاى .. دى بقى التكة احلى ابتسامة


هاتحطى الشوربة تسخن على النار وتسقطى فيها القلقاس

وتسبيه يستوى .. ما تخافيش مش هايجرى اي حاجة من اللى

بتشوفيها لما تسبيه فى الميه .. لاهاينزل منه حاجات غريبة وشكلها

وحش ولا اى شئ ها يبقى ذى الفل .. بس للاسف الصورة اللى خدتها

ما كانتش واضحة كفايه عشان تبين لكم .. بخاره وهو على النار ربكلى التصوير


غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات


الغرض من كده انه يستوى فى الشوربة ويبقى اطعممممممم

الميه لما بتخش اى اكل بتفسد طعمه

بعد ما يستوى بقى وتطفى عليه .. هانيجى للتكة التانية

فى شوية سمنة وحطى السلق يتحمر .. لوحدددددددده خلاص


غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات

انا بستعمل التيفال مش بيخلينا استخدم مواد دهنية كتير {سمنة او زيت }

المهم افضل احمر فى السلق لحد ما الاقى حجمه نقص خالص واحس انه

بدأ يقرمش كده .. هنا بقى اطفى عليه ..

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات


خلاويص اطفى بقى وانزل بيه على القلقاس والشوربة

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات



طب انا ليه ما حطتش التوم لما بحط التوم مع السلق مش بيستوى

ولا بيتحمر كويس ويبقى ذى المسلوق فطعمه مش بيبقى حلو .. انا هاحمره

لوحده واعمله طشة ذى الملوخية .. كده بقى قلقاسي ها يفحفح والجيران يشموه


غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات

حطيت التوم وسيبته يحمر وطشيته على القلقاس

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات


كده يبقى خلصنا القلقاس بتكاته وحركاته وشكله فى الطبق



غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات

ندخل على الارز


انا بجيبه اغسله كويس اوى ..وبعدين

انقعه فى الميه حوالى نص ساعة عشان ما ياخدش

وقت فى التحمير ..ويبقى مفلفل

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات

بعد ما انقعه اصفيه كويس .. وبعدين احط الشعرية تتحمر

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات

بعد ما لونها يبقى دهبى انزل عليها بالارز واحمره على نار هادية

غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفات




عشان ما يتلسعش ولونه يغمق منى بعد التسوية .. بس سبيه يتحمر

ويشرب من السمنة .. وتخلصى تحمير بعد ما يسيب من بعضه كده

يعنى ايه ؟ يعنى انتى اول التحمير بيبقى مكلكع على بعضه وتقيل معاكى

وانتى بتحمرى .. كل اللى هاعمله اسيبه يتحمره على النار الهاديه وكل شويه

اقلب لحد ما يسيب عن بعضه وتشيليه بالمعلقة ينزل حبات مش حتت على بعضيها

ازوده بقى ولازم لازم لازم الشوربة تبقى سخننننننننننة اوى وانا بزوده عشان ما يعجنش منى .. لانها لو برده هاتبرده وياخد

وقت على ما يسخن تانى هنا بقى يبقى شرب شربته ويعجن منى بعد التعب اللى تعبته فيه حزينة

وادى شكله فى الطبق بعد ما استوى




غدانا وصل اصناف معروفة لكن بتكات جديدة .. قلقاس ورز ولحمة للشيفاتممنقول من فتكات

ليست هناك تعليقات: