المقادير
******
2كوب دقيق
1ونص كوب ماء
معلقه كبيره نشا
معلقه كبيره سكر بودره
معلقه كبيره خميره
ذره ملح
الطريقه
**********
نضع الماء (مش كل الكميه حسب الدقيق )
والخميره والنشا
والسكر والملح مع بعض
ونقلبهم كويس لحد ما يدوبوا مع بعض
بعد كدا نضع الدقيق ونقلب
بس بايدينا ونلت ونعجن بقى
اكيد احنا مهره فى اللت والعجن
نعجنها لحد ما تبقى لا سايله ولا جامده
نسيبها تخمر مرتين او تلاته وكل مره ننزلها ونسيبها تخمر تانى
هنا اول مره
وهنا تانى مره
وهنا تالت مره لاحظوا العجينه كل مره بتتقل
بعد كدا نقطعها بمعلقه صغيره تمسكى العجينه بايد
وتقطعى بالمعلقه باليد التانيه وتقليها
بس هنا بقى هنحمرها على مرحلتين
عشان تكون مقرمشه وما تهبطش
دى اول مره
شايفين اللون لسه فاتح نسيبها شويه ونكمل تحمير عادى تانى
ونكون محضرين الشربات ويكون بارد
ودا الشكل النهائى ليها
******
2كوب دقيق
1ونص كوب ماء
معلقه كبيره نشا
معلقه كبيره سكر بودره
معلقه كبيره خميره
ذره ملح
الطريقه
**********
نضع الماء (مش كل الكميه حسب الدقيق )
والخميره والنشا
والسكر والملح مع بعض
ونقلبهم كويس لحد ما يدوبوا مع بعض
بعد كدا نضع الدقيق ونقلب
بس بايدينا ونلت ونعجن بقى
اكيد احنا مهره فى اللت والعجن
نعجنها لحد ما تبقى لا سايله ولا جامده
نسيبها تخمر مرتين او تلاته وكل مره ننزلها ونسيبها تخمر تانى
هنا اول مره
وهنا تانى مره
وهنا تالت مره لاحظوا العجينه كل مره بتتقل
بعد كدا نقطعها بمعلقه صغيره تمسكى العجينه بايد
وتقطعى بالمعلقه باليد التانيه وتقليها
بس هنا بقى هنحمرها على مرحلتين
عشان تكون مقرمشه وما تهبطش
دى اول مره
شايفين اللون لسه فاتح نسيبها شويه ونكمل تحمير عادى تانى
ونكون محضرين الشربات ويكون بارد
ودا الشكل النهائى ليها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق