الجمعة، 18 يناير 2013

الزلابية بالصور (لقمة القاضى)

المقادير
******
2كوب دقيق
1ونص كوب ماء
معلقه كبيره نشا
معلقه كبيره سكر بودره
معلقه كبيره خميره
ذره ملح
الطريقه
**********
نضع الماء (مش كل الكميه حسب الدقيق )
والخميره والنشا
والسكر والملح مع بعض
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
ونقلبهم كويس لحد ما يدوبوا مع بعض
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
بعد كدا نضع الدقيق ونقلب
بس بايدينا ونلت ونعجن بقى
اكيد احنا مهره فى اللت والعجن
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
نعجنها لحد ما تبقى لا سايله ولا جامده
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
نسيبها تخمر مرتين او تلاته وكل مره ننزلها ونسيبها تخمر تانى
هنا اول مره
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
وهنا تانى مره
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
وهنا تالت مره لاحظوا العجينه كل مره بتتقل
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪

♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
بعد كدا نقطعها بمعلقه صغيره تمسكى العجينه بايد
وتقطعى بالمعلقه باليد التانيه وتقليها
بس هنا بقى هنحمرها على مرحلتين
عشان تكون مقرمشه وما تهبطش
دى اول مره

♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪
شايفين اللون لسه فاتح نسيبها شويه ونكمل تحمير عادى تانى
ونكون محضرين الشربات ويكون بارد
ودا الشكل النهائى ليها
♪♪♪زلابيه مونى السخنه قرب قرب ♪♪♪

ليست هناك تعليقات: