الجمعة، 18 يناير 2013

برام الرز والفراخ بالصور



نبدأ بقى بسم الله

المقادير :

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

هنيجي بقى للمرحلة التانية

الطريقة:

اول حاجة هنجيب حلة نحط فيها شوية زيت ونحط البصل ونقلبه لغاية ما يدبل بس مش ياخد لون
زي الصورة كده

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

وبعد ما البصل يدبل هناخد الفراخ نحطها عليه ونحط عليها التوابل كلها (الملح والفلفل والكمون ورشة الشطة)

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

وهنقلب الفراخ مع البصل والبهارات كويس جدااا
وهنغطي الحلة ونسيب الفراخ ترمي ميتها
زي كده

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

ونفضل مغطيين الحلة وموطيين النار بس كل شوية نبص على الفراخ ونديها تقليبة لغاية ما المية تنشف ويظهر عندنا الزيت في الحلة
بعد كده هنشيل الفراخ من الحلة ونسيب الزيت والبصل في الحلة
زي كده

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

وبعدين هنضيف الرز المغسول فوق البصل ونقلبه كويس جداا
زي الصورة

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

نيجي بقى لتحضير البرام
هنجيب البرام وندهنه بشوية سمنة من الجناب والقعر

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

وبعدين هناخد شوية رز من الرز بالبصل اللي في الحلة وبعد كده هنرص الفراخ فوقيه ونرجع نحط طبقة رز تانية
زي الصورة دي كده

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

وبعد كده في الاخر هنضيف اللبن الكوباية ونص وهنحط زيهم ميه ونظبط الملح عشان الرز
وده شكل البرام بقى بعد ما خلصنا تجهيزه وحطيناله اللبن

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

اوعي تنسي تظبطي الملح في المية (دوبي الملح في المية اللي هتحطيها مع اللبن قبل ما تحطيهم على الرز ) عشان الملح يكون دايب كويس ويتوزع على الرز ...


وهنا بقى شكل البرام بعد ما طلع من الفرن
ان شاء الله يعجبكم

بالصور والشرح الممل "برام الرز بالفراخ " بطريقتي :)ام يارا ولارا***

ليست هناك تعليقات: