النهاردة جايبلكم طريقة عمل السبانخ للمبتدئات واللى مش مبتدئات كمان
(لان فيه ناس استاذة ف الحاجات الصعبة والحاجات السهلة بتقع منهم
) بتحصل ولا مبتحصلش 

سبانخ
3 طماطم متوسطة
1 بصلة متوسطة
2 معلقة كبيرة رز او فريك او لسان عصفور او شوفان نى وممكن حمص مستوى زى ما تحبى بس احنا بنعمله بالرز علطول
ماء + مكعب ماجى او شوربة
معلقة كبيرة سمنة او زبدة
لفة كسبرة وشبت اخضر
ملح وفلفل اسود
نيجى بقى للطريقة

اول حاجة اقطع السبانخ وبعدين انا بخرطها بمخرطة الملوخية وفى ناس بتعملها فى الكبة وكمان اقطع الخضرة بعد غسيلهم كلهم طبعا
اجيب الخلاط واقطع فيه الطماطم الطازة والبصلة واضيف ماء واخلط كدة نحصل على عصير طماطم بالبصل ودة اللى هانسبكه وهيكون صوص السبانخ
نجيب الحلة ونحط فيها السمنة او الزبدة واول ما تسخن ننزل بعصير الطماطم على طول ونسيبه يتسبك مع اضافة مكعب مرقة دجاج وفلفل اسود وبعد ما تتسبك اضيف السبانخ واسيبها تنزل ميتها وبعدين اضيف الشوربة او المية اللى تغطى السبانخ كويس
واول ما تبدا تغلى نضيف الخضرة والرز ونسيبها حوالى نصف ساعة هى مش بتاخد كتير وطبعا نضبط الملح
وبألف هنا وشفا
معلومة رفيعة
: السبانخ عشان تستفادو بالقيمة الغذائية تاكلوها زى الخس والخضرة زى ماهى كدة من غير طبخ
ومعلومة بس مقلبظة شوية
لو عايزة تفرزى السبانخ: تيجى فى موسم السبانخ تجيبى كمية كبيرةوبعدين تنظفيها وتقطعيها وتنقعيها فى ماء كتير علشان بيكون فيها رمل وبعدين تغسليها كويس وتصفيها وتفرزيها خضراء كدة من غير ما تعملى فيها حاجة بس بشرط لما تيجى تطبخيها من الفريزر على الحلة على طول عشان تكون مفرفرة وحلوة يعنى ماتسبهاش تفك
سبانخ
3 طماطم متوسطة
1 بصلة متوسطة
2 معلقة كبيرة رز او فريك او لسان عصفور او شوفان نى وممكن حمص مستوى زى ما تحبى بس احنا بنعمله بالرز علطول
ماء + مكعب ماجى او شوربة
معلقة كبيرة سمنة او زبدة
لفة كسبرة وشبت اخضر
ملح وفلفل اسود
نيجى بقى للطريقة
اول حاجة اقطع السبانخ وبعدين انا بخرطها بمخرطة الملوخية وفى ناس بتعملها فى الكبة وكمان اقطع الخضرة بعد غسيلهم كلهم طبعا
اجيب الخلاط واقطع فيه الطماطم الطازة والبصلة واضيف ماء واخلط كدة نحصل على عصير طماطم بالبصل ودة اللى هانسبكه وهيكون صوص السبانخ
نجيب الحلة ونحط فيها السمنة او الزبدة واول ما تسخن ننزل بعصير الطماطم على طول ونسيبه يتسبك مع اضافة مكعب مرقة دجاج وفلفل اسود وبعد ما تتسبك اضيف السبانخ واسيبها تنزل ميتها وبعدين اضيف الشوربة او المية اللى تغطى السبانخ كويس
واول ما تبدا تغلى نضيف الخضرة والرز ونسيبها حوالى نصف ساعة هى مش بتاخد كتير وطبعا نضبط الملح
وبألف هنا وشفا
معلومة رفيعة
ومعلومة بس مقلبظة شوية
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق