اليكم المقادير والطريقة بطريقة الغالية شهيرة
150 جرام زبدة في حرارة الغرفة
1 1/2 كوب دقيق + 1.5 م ص بيكنج باودر + ذرة ملح
صفار بيضة + فانيلا
1/4 كوب ابيض ناعم + 1/3 كوب سكر بني
كوب شوكلاتة تشبس
الطريقة
يضرب الزبد مع السكر حتى يصير كالكريمة
يضاف صفار البيض و الفانيليا و يضرب المزيج يضاف الدقيق و البيكنج باودربالتدريج
وتضاف 1/2 كمية حبات الشوكلاتة و يعجن - تكور الى حبات بحجم عين الجمل
و تغمس بباقى قطع الشيكولاتة و ترص على صاج الفرن المدهون انا رصيته على ورق زبدة
و تبطط باليد قليلا بالتساوى تخبز فى فرن 180 سابق التسخين
يبرد على شبكة و يحفظ فى اناء محكم الغلق
واليكم الصور المتواضعة
هنا قبل الخبز
وهنا ايضا
انا عملت مقدارين
واحد عادي وواحد بالشوكلاتة
نقصت ملعقتين دقيق وضفت بدالهم شوكلاتة داكنة
طبعا بنتي خلطت المقادير هي سهلة وما بدها مجهود
نرصهم في صينية مدهونة او على ورق زبدة عن بعض ونترك مسافة لانهم بينفشوا كتير
وهنا بعد الخبز
ما شاء الله لا قوة الا بالله
وهاي ليان ماسكة الطبق
نفسها تاكل وانا باقولها استني لما اخلص تصوير ههههه
وهنا ابني ... ما شاء الله عنه بيحب شغل المطبخ و بيساعدني دايما هو الي نسق
حبات الشوكلاتة في حبات الكوكيز وضغط عليهم بيده ومبسوط علشان
سمحت اله يخوض التجربة
وهنا عمل ظرف وحط في الكوكيز
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق