الثلاثاء، 29 يناير 2013

بريانى اللحم بالصور


من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***



المــــقاديـــــــر
قطع لحم ضانى - بصلتين مفرومين - فصين ثوم مقطعين او مفرومين
فلفل اخضر مكعبات - طماطم مكعبات - بقدونس مفروم - كوب زبادى
البهارات الصحيحةة ( عود قرفه - ورقتين ورق لورا - تلاتت حباتت حبهان)
البهارات المطحونه فلفل اسمر - كمون - كزبرة - جنزبيل - ملح - بهارات لحمه


مقادير الرز

كوبين رز بسمتى منقوع تتقريبا نص ساعه
تلات كوب ماء مغلى - نص كوب حليب
عود قرفه وملح ومرقة فورية
معلقتين زيت
لون احمر ولون اصفر او كركر لو متوفرش الالوان

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***





الطـــريـــقــــة

نشوح االبصل

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

ثم نضيف البهارات الصحيحة

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

ثم الثوم


من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***


ثم اللحم والبهارات المطحونه

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

ثم الطماطم والبقدونس والزبادى

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***


من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***



ونزودها مياة مغليه يادوب نغطى اللحمه

ونتركها تتستوى ونتابعها حتى الاستواء لو احتاجت مياة

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***


تسويه الرز
اولا انا هسوى الرز تلت اربع سوا
اول نضيف الرز والقرفه والملح والمرقة الفورية ونشوحها فى معلقتتين زبده او زيت

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

ثم نضيف مقدار المياة المغليه والحليب
الحليب ده اختتيارى بضيفه عشان الرز يطلع ابيض قوى
وبيلمع
وكمان الحليب بيخلى الرز طعمها لذيذ

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

واسيبه يستوى وقبل مايدخل فى السوا بحلجة بسيطة
اطفى النار

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

واقسم الرز نصفين
نص اتركه فى الحله والنص الاخر اشيله من الحل وهرجعه تانى
واضيف لنص الرز الاول قطع اللحمه
ثم اضيف باقى الرز لنفس الحلة

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

اجهز الوان الطعام ربع معلقه مدوبه فى معلقتين مياة
وارشهم على وش الرز


من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

من ام براء احلى بريانى لحم بألذ واسهل طريقة***

وبعدين اقلبهم عشان الالوان تتداخل

وارجع اكلمهم سوا على نار هاديه


اقدمها
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات: