المــــقاديـــــــر
قطع لحم ضانى - بصلتين مفرومين - فصين ثوم مقطعين او مفرومين
فلفل اخضر مكعبات - طماطم مكعبات - بقدونس مفروم - كوب زبادى
البهارات الصحيحةة ( عود قرفه - ورقتين ورق لورا - تلاتت حباتت حبهان)
البهارات المطحونه فلفل اسمر - كمون - كزبرة - جنزبيل - ملح - بهارات لحمه
قطع لحم ضانى - بصلتين مفرومين - فصين ثوم مقطعين او مفرومين
فلفل اخضر مكعبات - طماطم مكعبات - بقدونس مفروم - كوب زبادى
البهارات الصحيحةة ( عود قرفه - ورقتين ورق لورا - تلاتت حباتت حبهان)
البهارات المطحونه فلفل اسمر - كمون - كزبرة - جنزبيل - ملح - بهارات لحمه
مقادير الرز
كوبين رز بسمتى منقوع تتقريبا نص ساعه
تلات كوب ماء مغلى - نص كوب حليب
عود قرفه وملح ومرقة فورية
معلقتين زيت
لون احمر ولون اصفر او كركر لو متوفرش الالوان
تلات كوب ماء مغلى - نص كوب حليب
عود قرفه وملح ومرقة فورية
معلقتين زيت
لون احمر ولون اصفر او كركر لو متوفرش الالوان
الطـــريـــقــــة
نشوح االبصل
ثم نضيف البهارات الصحيحة
ثم الثوم
ثم اللحم والبهارات المطحونه
ثم الطماطم والبقدونس والزبادى
ونزودها مياة مغليه يادوب نغطى اللحمه
ونتركها تتستوى ونتابعها حتى الاستواء لو احتاجت مياة
تسويه الرز
اولا انا هسوى الرز تلت اربع سوا
اول نضيف الرز والقرفه والملح والمرقة الفورية ونشوحها فى معلقتتين زبده او زيت
اولا انا هسوى الرز تلت اربع سوا
اول نضيف الرز والقرفه والملح والمرقة الفورية ونشوحها فى معلقتتين زبده او زيت
ثم نضيف مقدار المياة المغليه والحليب
الحليب ده اختتيارى بضيفه عشان الرز يطلع ابيض قوى
وبيلمع
وكمان الحليب بيخلى الرز طعمها لذيذ
الحليب ده اختتيارى بضيفه عشان الرز يطلع ابيض قوى
وبيلمع
وكمان الحليب بيخلى الرز طعمها لذيذ
واسيبه يستوى وقبل مايدخل فى السوا بحلجة بسيطة
اطفى النار
اطفى النار
واقسم الرز نصفين
نص اتركه فى الحله والنص الاخر اشيله من الحل وهرجعه تانى
واضيف لنص الرز الاول قطع اللحمه
ثم اضيف باقى الرز لنفس الحلة
نص اتركه فى الحله والنص الاخر اشيله من الحل وهرجعه تانى
واضيف لنص الرز الاول قطع اللحمه
ثم اضيف باقى الرز لنفس الحلة
اجهز الوان الطعام ربع معلقه مدوبه فى معلقتين مياة
وارشهم على وش الرز
وارشهم على وش الرز
وبعدين اقلبهم عشان الالوان تتداخل
وارجع اكلمهم سوا على نار هاديه
اقدمها
وبالهنا والشفا
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق