اولا الكشرى زى ما عارفين بيتكون من
(الرز – المكرونة – الصلصه – العدس – البصل – الدقة – الشطة – الحمص)
وأهم حاجة فكل دة البصل
لالالالالالالالالالالازم يطلع مقرمش وهقولك ازاى
1- العدس
بتنقية الاول وبعدين يتغسل كويس وبعدين تنقعية لمدة 4 ساعات على الأقل قبل ما تسوية
بعد ما يتنقع تصفى المية دى وتغسلية تانى وتحوطية فحلة وتغطية بالمية وتولعى عية النار وتضيفى ملح وكمون وفلفل
ولما يستوى تصفية فى مصفة من المية الى متبقية فية وبيكون شكلة كدة
وتروشى علية شوية كمون وتقلبية بيخلى ريحتوه جميلة
2- البصــــــــــل
اهم حاجة فالكشرى البصل
وعشان يطلع مقرمش زى المحلات وبدون اى افتكاسات زى تحوطى شوية ملح او دقيق ..... سيبك من كل دة
اعملى كدة ومفيش اسهل منه والله
انتى تجيبى حوالى 4 او 5 بصلات على اد ما بتحبى التقلية
تقسمى البصلة 2 وتقطعيها على القطاعة شرائح طويلة زى الصورة كدة
وبعد ما تقطعيه فككية بايديكى عشان ميبقاش لسة ماسك فبعضوة
بعدين تجيبى الطاسة فيها الزيت وتولعى عليها ولما الزيت يسخن كويس تحوطى البصل ويكون على نار عالية وتسيبية يتقلى عادى جدأً زى مثلا البطاطس
خلى بالك
كل شوية تقلبية عشان الى تحت ما يتحرأش وعلى فكرة هتلاقى الزيت فالأول اكن فى ميه دة عادى لان دى مية البصل وبعدين بتنشف
لما البصل يبقى كله ذهبى بس اوعى يتحمر اوى عشان بيبقى طعمه مر وبيخلى الكشرى كله مش حلو بتطلعية من الزيت بس تصفية كويس وتحوطية على مناديل وبيبقى شكلة كدة
(الرز – المكرونة – الصلصه – العدس – البصل – الدقة – الشطة – الحمص)
وأهم حاجة فكل دة البصل
لالالالالالالالالالالازم يطلع مقرمش وهقولك ازاى
1- العدس
بتنقية الاول وبعدين يتغسل كويس وبعدين تنقعية لمدة 4 ساعات على الأقل قبل ما تسوية
بعد ما يتنقع تصفى المية دى وتغسلية تانى وتحوطية فحلة وتغطية بالمية وتولعى عية النار وتضيفى ملح وكمون وفلفل
ولما يستوى تصفية فى مصفة من المية الى متبقية فية وبيكون شكلة كدة
وتروشى علية شوية كمون وتقلبية بيخلى ريحتوه جميلة
2- البصــــــــــل
اهم حاجة فالكشرى البصل
وعشان يطلع مقرمش زى المحلات وبدون اى افتكاسات زى تحوطى شوية ملح او دقيق ..... سيبك من كل دة
اعملى كدة ومفيش اسهل منه والله
انتى تجيبى حوالى 4 او 5 بصلات على اد ما بتحبى التقلية
تقسمى البصلة 2 وتقطعيها على القطاعة شرائح طويلة زى الصورة كدة
وبعد ما تقطعيه فككية بايديكى عشان ميبقاش لسة ماسك فبعضوة
بعدين تجيبى الطاسة فيها الزيت وتولعى عليها ولما الزيت يسخن كويس تحوطى البصل ويكون على نار عالية وتسيبية يتقلى عادى جدأً زى مثلا البطاطس
خلى بالك
كل شوية تقلبية عشان الى تحت ما يتحرأش وعلى فكرة هتلاقى الزيت فالأول اكن فى ميه دة عادى لان دى مية البصل وبعدين بتنشف
لما البصل يبقى كله ذهبى بس اوعى يتحمر اوى عشان بيبقى طعمه مر وبيخلى الكشرى كله مش حلو بتطلعية من الزيت بس تصفية كويس وتحوطية على مناديل وبيبقى شكلة كدة
وخلى بالك تانى
عشان يبقى مقرمش اوى كل شوية تقلبية بإيديكى عشان البخار يطلع منه لان دة هو الى بيطرية وعشان كمان ميلزأش فى بعضه
والله بيطلع مقرمش جدااااااااااااااا حتى لو اتفضل منه لتانى يوم مش بيطرى
ملحوظة بأة
الزيت الى عملتى فية البصل هو الى هتعملية بية الرز والمكرونة والصلصة والشطة عشان بيخلى ريحتهم جميله
3- الصلصة
بتعمليها عادى بس تصفى الأول الطماطم من القشر بتاعها بعد ما تعصوريها وبعدين بتسبيكيها فى توم بس فى زيت البصل الى فوق وتحوطى عليها ملح وفلفل وكمون وتوابل مشكلة ولو عاوزة مكعب مرقة حوطى واحد لو تحبى
وعلى فكرة صلصة الكشرى بتبقى خفيفة شوية ودة شكلها
4 - الرز بالشيعرية
طبعا بتحمرى الشعرية بردوا فى زيت البصل الى فات والرز بيطلع مفلفل وحلو وبيكون زى دة كدة
5- المكرونة
بتبقى مكرونة اسباجيتى ومكرونة صغيرة الى اسمها تقريبا مرمية
بتسلقيها وبتحوطى فى المية شوية ملح وشوية زيت بصل
وبعد ما تتسلق تصفيها وحوطيها فى حلة على نار هادية وعليها شوية زيت بصل بردوا وشوية كمون وملح وفلفل وتقلبيها حوالى دقيقة وتطفى عليها
6- الدقه
تجيبى حوالى 3 فصوص ثوم وليمونة وخل و1.5 معلقة صغيرة ملح وكمون و1 فلفل اخضر
وتحوطيهم فى الخلاط بس طبعا بتعصورى الليمون مش بتحوطية بقشروة
وعليهم 1.5 كوب ميه وتضربيهم مع بعض وتدوقيها لو بتحبيها يعنى مززة شوية تزودى الخل شوية وبتكون كدة
7- الشطة
بتتعمل زى المحلات بالظبط
انتى تجيبى طاسة صغيرة تحوطى فيها معلقه صغيرة ملح بكمون وشطة ناشفى زى ما تحبى ولو عندك شطة بتوم حوطى بردوا معلقة صغيرة ومعاهم حوالى 3 معالق صلصة من الى عملناها فوق وعليهم 2 معلقة زيت بصل و 1.5 كوباية مية
وتحوطيهم على النار يغلوا حوالى 10 دقايق ودة بيبقى شكلها
ممكن تحوطى الدقة والشطة فى ازايز بيبقى شكلهم حلو
8- الحمص
لالالالالالالالالازم يتنقع قبلها بيوم وبعدين تانى يوم تغسلية كويس وتسلقية وهو بيتسلق حوطيلوة ملح بكمون
بعد بيستوى ترشى علية كمون وتقلبية
ومعلش نسيت اجيب الحمص عشان كدة معملتوش
وفى الأخر الكشرى بيطلع كدة
يااااااارب يعجبكم
والله بيبقى جميييييييييييييل جدا احسن وانضف من برة بمية مرة
والى عاوزة طبق مش هجيبلها الا لما تقييملى
بالهناااااااااااعشان يبقى مقرمش اوى كل شوية تقلبية بإيديكى عشان البخار يطلع منه لان دة هو الى بيطرية وعشان كمان ميلزأش فى بعضه
والله بيطلع مقرمش جدااااااااااااااا حتى لو اتفضل منه لتانى يوم مش بيطرى
ملحوظة بأة
الزيت الى عملتى فية البصل هو الى هتعملية بية الرز والمكرونة والصلصة والشطة عشان بيخلى ريحتهم جميله
3- الصلصة
بتعمليها عادى بس تصفى الأول الطماطم من القشر بتاعها بعد ما تعصوريها وبعدين بتسبيكيها فى توم بس فى زيت البصل الى فوق وتحوطى عليها ملح وفلفل وكمون وتوابل مشكلة ولو عاوزة مكعب مرقة حوطى واحد لو تحبى
وعلى فكرة صلصة الكشرى بتبقى خفيفة شوية ودة شكلها
4 - الرز بالشيعرية
طبعا بتحمرى الشعرية بردوا فى زيت البصل الى فات والرز بيطلع مفلفل وحلو وبيكون زى دة كدة
5- المكرونة
بتبقى مكرونة اسباجيتى ومكرونة صغيرة الى اسمها تقريبا مرمية
بتسلقيها وبتحوطى فى المية شوية ملح وشوية زيت بصل
وبعد ما تتسلق تصفيها وحوطيها فى حلة على نار هادية وعليها شوية زيت بصل بردوا وشوية كمون وملح وفلفل وتقلبيها حوالى دقيقة وتطفى عليها
6- الدقه
تجيبى حوالى 3 فصوص ثوم وليمونة وخل و1.5 معلقة صغيرة ملح وكمون و1 فلفل اخضر
وتحوطيهم فى الخلاط بس طبعا بتعصورى الليمون مش بتحوطية بقشروة
وعليهم 1.5 كوب ميه وتضربيهم مع بعض وتدوقيها لو بتحبيها يعنى مززة شوية تزودى الخل شوية وبتكون كدة
7- الشطة
بتتعمل زى المحلات بالظبط
انتى تجيبى طاسة صغيرة تحوطى فيها معلقه صغيرة ملح بكمون وشطة ناشفى زى ما تحبى ولو عندك شطة بتوم حوطى بردوا معلقة صغيرة ومعاهم حوالى 3 معالق صلصة من الى عملناها فوق وعليهم 2 معلقة زيت بصل و 1.5 كوباية مية
وتحوطيهم على النار يغلوا حوالى 10 دقايق ودة بيبقى شكلها
ممكن تحوطى الدقة والشطة فى ازايز بيبقى شكلهم حلو
8- الحمص
لالالالالالالالالازم يتنقع قبلها بيوم وبعدين تانى يوم تغسلية كويس وتسلقية وهو بيتسلق حوطيلوة ملح بكمون
بعد بيستوى ترشى علية كمون وتقلبية
ومعلش نسيت اجيب الحمص عشان كدة معملتوش
وفى الأخر الكشرى بيطلع كدة
يااااااارب يعجبكم
والله بيبقى جميييييييييييييل جدا احسن وانضف من برة بمية مرة
والى عاوزة طبق مش هجيبلها الا لما تقييملى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق