الجمعة، 19 أكتوبر 2012

صينية السمان بالصور



ده السمان بقصه بالمقص من الضهر و بنضفه كويس اوي و اغسله بالدقيق و اضغط على عضمة الصدر البارزة بإيدي لتحت عشان السمانة تكون مفرودة في الصينيه و بقطع الكبد و القوانص بتاعتهم معاهم و اتبلهم من بالليل



و في الكبة بحط بصلتين و حوالي 5 فصوص ثوم كبار و ملح و فلفل اسود
و بيبقى الشكل احلى لو البصل
و بدعك الخليط كويس بإيدي و احطه فوق السمان


و احطه على نار متوسطة لحد ما ينزل السائل بتاعه و يبدأ يغلي بغطيه و أسيبه حوالي نص ساعة لما يستوي
و في نص الوقت بقلبه مرة على وشه عشان ياخد من الصوص كويس

و ممكن طبعا تعمليه من الأول في الفرن بس لازم تغطيه عشان بينشف
و في الآخر يتحمر تحت الشوايه وممكن تحمريه في الطاسة
و هو الصراحة بيبقى احلى عشان جزء من البصل بيتحمر معاه بيخليه زي ما يكون معمول ع الفحم
و ده شكله النهائي و عملت معاه رز معمر تاكليه بصوص السمان بالكبد و القوانص



منقول


http://www.soonaa.com/vb/showthread.php?p=50028#post50028 

ليست هناك تعليقات: