انهارده قعدت افكر اعمل اكل ايه وانا مش قادرة اصلا فقلت اعمل حاجة خفيفة كده
طلعت نص كيلو الصدور من الفريزر وسبته يفك وقلت اعمل ستريبس (شرايح) كنتاكى اللى من غير عظم دى بحبها اوى
بس للاسف المقادير مكفتش معايا هتعرفوا ازاى بعدين ههههههههه المهم انى عملت كذا واحده كده واللى اتبقى عملت بيه شيش طاووق بجد تحفة وقدمتهم مع مكرونة اسباجيتى وطبعا قلت اوري الفتوكات حبايبى اللى استفدت منهم ولسه بستفيد
الصورة النهائية
وزووووووووووووم على الفراخ الجامدة بجد وزى كنتاكى بالظبط
وده زوووم برده على الشيش طاووق
ندخل بقى على المقادير
اولا التتبيلة
1\2 كيلو صدور فراخ
1 معلقة (بابريكا - زعتر - توابل فراخ - قرفة - فلفل- كمون - كارى - الملح نسيت احطه)
صويا صوص ممكن معلق كبيرة
ونخلطهم مع بعض ونحطهم فى التلاجة ممكن ساعتين تلاته وممكن تحطى زبادى اختيارى برده بس انا مكنش عندى
ثانيا طريقة تجهيز القرمشة بتاع الفراخ
المقادير
1ك ونص دقيق
ا معلقة ( بصل بودر - ثوم بودر - بابريكا)
(خلو بالكوا يابنات لو هتعملو كل النص كيلو هتحتاجوت ضعف الكمية دى لانها مقضتش معايا كل الفراخ
فعملت ببقاقى الفراخ شيش الطاووق
الطريقة
اول حاجة هنخلط الدقيق مع الثوم والبصل والبابريكا
ونحط عليم حبه مياه كده متفرقين وبعد كده نقلبهم بأيدينا لحد ميتكولنا حتت كده من الدقيق والمياه زى كده
ونبدأ بقى ننخل اللى يطلع عشان نفصل الدقيق المكعور ده
وهكذا اللى يتبقى من الدقيق نحط عليه حبه مياه وبعدين نقلب بايدينا وننخل وهكذااااا
وبرده نخلى بالنا يتبقى حبه دقيق عشان هنحتاجه
ونجيب نص كوبايه مياه صاقعه ونحط فيها معلقة دقيق ونقلب وهيبقى عندنا التلت اطباق دول نستخدمهم عشان نقى الفراخبيهم
وبعدين اهم حاجة يابنات نكون مجهزين الزيت الغزير عشان نقلى علطول ومنركنهاش عشان متعجنش
ودى خطوات الفراخ مع الدقيق وننزل على القلى
(1)
(2)
(3)
(4)
(5) ودى قبل القلى علطول
وبعيد الباقى عملت بيه شيش طاووق
وطبعا هنحتاج فلفل اخضر وطماطم وبصل متقطع مكعبات( انا قطعت الشرايح الفاضلة ل مكعبات )
وده بعد مارصيته
ونرصه فى ورق فويل ونحطه فى فرن سخن لمده تلت ساعة وهو هيستوى فى المياه االلى هتنزل من الفراخ
طلعت نص كيلو الصدور من الفريزر وسبته يفك وقلت اعمل ستريبس (شرايح) كنتاكى اللى من غير عظم دى بحبها اوى
بس للاسف المقادير مكفتش معايا هتعرفوا ازاى بعدين ههههههههه المهم انى عملت كذا واحده كده واللى اتبقى عملت بيه شيش طاووق بجد تحفة وقدمتهم مع مكرونة اسباجيتى وطبعا قلت اوري الفتوكات حبايبى اللى استفدت منهم ولسه بستفيد
الصورة النهائية
وزووووووووووووم على الفراخ الجامدة بجد وزى كنتاكى بالظبط
وده زوووم برده على الشيش طاووق
ندخل بقى على المقادير
اولا التتبيلة
1\2 كيلو صدور فراخ
1 معلقة (بابريكا - زعتر - توابل فراخ - قرفة - فلفل- كمون - كارى - الملح نسيت احطه)
صويا صوص ممكن معلق كبيرة
ونخلطهم مع بعض ونحطهم فى التلاجة ممكن ساعتين تلاته وممكن تحطى زبادى اختيارى برده بس انا مكنش عندى
ثانيا طريقة تجهيز القرمشة بتاع الفراخ
المقادير
1ك ونص دقيق
ا معلقة ( بصل بودر - ثوم بودر - بابريكا)
(خلو بالكوا يابنات لو هتعملو كل النص كيلو هتحتاجوت ضعف الكمية دى لانها مقضتش معايا كل الفراخ
فعملت ببقاقى الفراخ شيش الطاووق
الطريقة
اول حاجة هنخلط الدقيق مع الثوم والبصل والبابريكا
ونحط عليم حبه مياه كده متفرقين وبعد كده نقلبهم بأيدينا لحد ميتكولنا حتت كده من الدقيق والمياه زى كده
ونبدأ بقى ننخل اللى يطلع عشان نفصل الدقيق المكعور ده
وهكذا اللى يتبقى من الدقيق نحط عليه حبه مياه وبعدين نقلب بايدينا وننخل وهكذااااا
وبرده نخلى بالنا يتبقى حبه دقيق عشان هنحتاجه
ونجيب نص كوبايه مياه صاقعه ونحط فيها معلقة دقيق ونقلب وهيبقى عندنا التلت اطباق دول نستخدمهم عشان نقى الفراخبيهم
وبعدين اهم حاجة يابنات نكون مجهزين الزيت الغزير عشان نقلى علطول ومنركنهاش عشان متعجنش
ودى خطوات الفراخ مع الدقيق وننزل على القلى
(1)
(2)
(3)
(4)
(5) ودى قبل القلى علطول
وبعيد الباقى عملت بيه شيش طاووق
وطبعا هنحتاج فلفل اخضر وطماطم وبصل متقطع مكعبات( انا قطعت الشرايح الفاضلة ل مكعبات )
وده بعد مارصيته
ونرصه فى ورق فويل ونحطه فى فرن سخن لمده تلت ساعة وهو هيستوى فى المياه االلى هتنزل من الفراخ
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق