غدانا النهارده كان مكرونه بشاميل باللحم المفروم وفراخ بانيه مقرمشه روووعه يارب يعجبكم
اول حاجه المكرونه بالبشاميل
نعصج اللحم المفروم
انا بشرت بصل واخدت مايته للبانيه اما البصل نفسه خليته عصجت بيه اللحم
الطريقه ندبل البصل مع ويه زيت علي النار ونضيف ليه اللحمه

نستمر في التقليب ونضيف الفلفل الاسود والتوابل اللحم

وبعدين الملح ونستمر في التقليب لحد ما تنشف من مايتها خالص بالشكل ده

نسلق المكرونه بتاعتي في مايه وملح ونسيبها تستوي ونصفيها من مايتها من غير ما نغسلها بمايه بارده عشان تحتفظ بالنشا بتاعتها

نيجي بقه لاهم نقطه وهي البشاميل
فيه طرق كتير للبشاميل وحديثه كمان زي تتضيفي جبنه مبشوره او مثلثات او جبنه شيدر للبشاميل وكلها طرق حلوه طبعا بس انا بحبها بالطريقه العاديه من غير اي اجبان خالص يعني زي طريقه مامتي ومامتك وحماتي وحماتك هههههههههه وبتطلع روووعه وقوامه كريمي جداااا هتشوفه بنفسكم
نشوف المقادير
5 معالق كبيره دقيق مش مليانه
5 معالق سمن او زبده زي ما تحبي ( انا حطيت 3 سمن و2 زبده )
4 كوب ونص حليب
المقادير دي انا ماشيه عليها من سنين والله ولا مره غيرتها لانها مظبوطه مليون في المايه واللي هتجربها هتدعيلي ان شاء الله
هي ممكن تكون كتير شويه عشان جوزي بيحبها غرقانه بشاميل وزي ما قلت من غير اي اجبان خالص
الطريقه
ادي السمن بتاعتي

نضيف الدقيق بتاعي ونقلب بالمضرب السلك لحد ما تشمي ريحه الدقيق

نهدي النار خالص او حتي تتطفي النار عليها ونضيف الحليب كوبايه وتقلبي بسرعه بالمضرب ولما تتدوب تضيفي التانيه وتقلبي وبعدين التالته وهكذا والطريقه دي احسن كتير عشان مش يكلكع معاكي

ونضيف رشه فلفل وملح وتستمري في التقليب علي نار هادي لحد ما يغلي
هنا بعد ما خلاص تماسك شوفي كريمي وحلو ازاي

وكمان زوووم شوفوا جميل ازاي

بجد يابنات المقدار ده مظبوط جدا اتمني تجربوه ويعجبكم

نحضر بقه الصينيه
ناخد 3 او 4 معالق بشاميل ونقلبهم مع المكرونه

وشويه برضه في الصينيه من تحت

نحط طبقه مكرونه

وبعدين اللحم المعصج وعليه برضه شويه بشاميل

وطبقه مكرونه تانيه

ونضيف البشاميل النهائي علي الوش بالشكل ده

وهنا من الاجناب وزي ما قلت انا بحبها البشاميل فيها كتير

وندخلها الفرن لحد ما تحمر وبرضه انتي ممكن ترشي اي نوع جبنه تحبيه بس انا مش بضيف اي نوع اجبنان ولا حتي بيض هي بتحمر لوحده
ده شكلها النهائي

وهنا زززوم

نكمل ياحلوين


وهنا قلبها بعد التقطيع طبعا انتي لو عاوزه القطعه تتطلع سليمه زي ما هي يبقي لازم تسيبها تبرد شويه
انما جوزي بيحبها يكون البشاميل سايح كده منها مش بيحبها متماسكه عشان كده بناكلها سخنه

وزززم كمان اممممم

تاني حاجه النهارده البانيه المقرررمش
دي البانيه بتاعتي بعد ما قطعته شرايح

نيجي بقه للتتبيله
مايه بصل (اخدتها من البص اللي عصجت بيه اللحمه يعني مش هنرمي حاجه ) ــ معلقه كبيره زبادي ــ زنجبيل ناعم ــ كاري ــ ملح وفلفل اسود وعصير لمونه
هنا البصل مع معلقه كبيره زبادي والليمون

نضيف ليها التوابل بتاعتي

دي شكل التتبيله

وهنا بعد ما تبلته كويس نسيبه اقل حاجه ساعه عشان تتشرب التتبيله كويس انا كمان ساعات بعملها من بالليل

نيجي بقه لطبقه البانيه
هنحتاج بيض مضروب كويس مع شويه ملح وفلفل اسود ــ دقيق ــ بقسماط مطحون وانا بضيفله شويه كورن فليكس بعد ما بفركه كويس بأيدي مش بالمطحنه

نحط البانيه في البيض ثم الدقيق ثم البقسماط

وهكذا لحد ما تخلصي الكميه

نحطها شويه في التلاجه تاني عشان طبقه البانيه تتماسك ومش تفك مني
ونقليه في زيت حار

هنا بعد القلي وخرجته علي ورق نشاف

وكمان

هنا وقت التقديم

زوووم
اول حاجه المكرونه بالبشاميل
نعصج اللحم المفروم
انا بشرت بصل واخدت مايته للبانيه اما البصل نفسه خليته عصجت بيه اللحم
الطريقه ندبل البصل مع ويه زيت علي النار ونضيف ليه اللحمه
نستمر في التقليب ونضيف الفلفل الاسود والتوابل اللحم
وبعدين الملح ونستمر في التقليب لحد ما تنشف من مايتها خالص بالشكل ده
نسلق المكرونه بتاعتي في مايه وملح ونسيبها تستوي ونصفيها من مايتها من غير ما نغسلها بمايه بارده عشان تحتفظ بالنشا بتاعتها
نيجي بقه لاهم نقطه وهي البشاميل
فيه طرق كتير للبشاميل وحديثه كمان زي تتضيفي جبنه مبشوره او مثلثات او جبنه شيدر للبشاميل وكلها طرق حلوه طبعا بس انا بحبها بالطريقه العاديه من غير اي اجبان خالص يعني زي طريقه مامتي ومامتك وحماتي وحماتك هههههههههه وبتطلع روووعه وقوامه كريمي جداااا هتشوفه بنفسكم
نشوف المقادير
5 معالق كبيره دقيق مش مليانه
5 معالق سمن او زبده زي ما تحبي ( انا حطيت 3 سمن و2 زبده )
4 كوب ونص حليب
المقادير دي انا ماشيه عليها من سنين والله ولا مره غيرتها لانها مظبوطه مليون في المايه واللي هتجربها هتدعيلي ان شاء الله
هي ممكن تكون كتير شويه عشان جوزي بيحبها غرقانه بشاميل وزي ما قلت من غير اي اجبان خالص
الطريقه
ادي السمن بتاعتي
نضيف الدقيق بتاعي ونقلب بالمضرب السلك لحد ما تشمي ريحه الدقيق
نهدي النار خالص او حتي تتطفي النار عليها ونضيف الحليب كوبايه وتقلبي بسرعه بالمضرب ولما تتدوب تضيفي التانيه وتقلبي وبعدين التالته وهكذا والطريقه دي احسن كتير عشان مش يكلكع معاكي
ونضيف رشه فلفل وملح وتستمري في التقليب علي نار هادي لحد ما يغلي
هنا بعد ما خلاص تماسك شوفي كريمي وحلو ازاي
وكمان زوووم شوفوا جميل ازاي
بجد يابنات المقدار ده مظبوط جدا اتمني تجربوه ويعجبكم
نحضر بقه الصينيه
ناخد 3 او 4 معالق بشاميل ونقلبهم مع المكرونه
وشويه برضه في الصينيه من تحت
نحط طبقه مكرونه
وبعدين اللحم المعصج وعليه برضه شويه بشاميل
وطبقه مكرونه تانيه
ونضيف البشاميل النهائي علي الوش بالشكل ده
وهنا من الاجناب وزي ما قلت انا بحبها البشاميل فيها كتير
وندخلها الفرن لحد ما تحمر وبرضه انتي ممكن ترشي اي نوع جبنه تحبيه بس انا مش بضيف اي نوع اجبنان ولا حتي بيض هي بتحمر لوحده
ده شكلها النهائي
وهنا زززوم
نكمل ياحلوين
وهنا قلبها بعد التقطيع طبعا انتي لو عاوزه القطعه تتطلع سليمه زي ما هي يبقي لازم تسيبها تبرد شويه
انما جوزي بيحبها يكون البشاميل سايح كده منها مش بيحبها متماسكه عشان كده بناكلها سخنه
وزززم كمان اممممم
تاني حاجه النهارده البانيه المقرررمش
دي البانيه بتاعتي بعد ما قطعته شرايح
نيجي بقه للتتبيله
مايه بصل (اخدتها من البص اللي عصجت بيه اللحمه يعني مش هنرمي حاجه ) ــ معلقه كبيره زبادي ــ زنجبيل ناعم ــ كاري ــ ملح وفلفل اسود وعصير لمونه
هنا البصل مع معلقه كبيره زبادي والليمون
نضيف ليها التوابل بتاعتي
دي شكل التتبيله
وهنا بعد ما تبلته كويس نسيبه اقل حاجه ساعه عشان تتشرب التتبيله كويس انا كمان ساعات بعملها من بالليل
نيجي بقه لطبقه البانيه
هنحتاج بيض مضروب كويس مع شويه ملح وفلفل اسود ــ دقيق ــ بقسماط مطحون وانا بضيفله شويه كورن فليكس بعد ما بفركه كويس بأيدي مش بالمطحنه
نحط البانيه في البيض ثم الدقيق ثم البقسماط
وهكذا لحد ما تخلصي الكميه
نحطها شويه في التلاجه تاني عشان طبقه البانيه تتماسك ومش تفك مني
ونقليه في زيت حار
هنا بعد القلي وخرجته علي ورق نشاف
وكمان
هنا وقت التقديم
زوووم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق