الجمعة، 22 فبراير 2013

سر الطعم والريحة بتاعة أكل المطاعم

جبتلكو سر نقي الشييييييييييييييييفات الكبار
على طول فى البرامج يقولك ومعلقة بهارات وانا كل ما اجرب خلطة متطلعش زى يتاعت برة صعبان عليه
لحدددددددددددددددددددددد
ماعرفت السرررررررررررررررمخضوضة

من طباخ العيلة انا اصلا من طنطا وفى افراح العيله بيجى طباخ كبير عشان يعمل اكل كتيييييييييير فى الحنة والفرح وكان بيعجبنى اكله اوى مبسوطة

ومرة طلبت من بابا يقولو يجبلى حبه بهارات
والمفاجأه انى لما حطتها على الاكل بتاعى وطبعا مرحمتوش واخدت منه كذا تكه من تكاته ولقيت انو نفس الطعم بالظبط لدرجهمخضوضة ان جوزى خلااااص مبيعرفش ياكل بره ولا حتى عند مامته
وياسلام عليهم فى الكفته واللحمه المعصجة واللانشون البيتى بيبقى زى بتاع بره بالظبط مااحنا عرفنا السر والمحشى والرز بخلطة واللى انتى عايزاه ياقمر
واليكم الوصفة


50 جرام كبابه صينى
5جرام قرنفل

5جرام زعتر
5 جرام حبهان

5 جرام اكليل الجبل

5 جرام فلفل ابيض
5 جرام جنزبيل

5 جرام قرفة

5 جرام دار صبنى

3 جرام زر ورد
4 بلحات جوزة الطيب
المهم
جوزة الطيب مش حرررام انا سامعاها بنفسى من الشيخ محمد حسان
تانى حاجه لاوم تروحى عند عطار عافاه وتجيبى الجرامات بالظبط اوعى يقولك هدهوملك كلهم على بعض اى اختلاف هيبوظ الطعم خااااااالص وممكن تتضاعفى الكميه زو ماانتى عايزه

الحاجه التالته لازم تجيبيهم صحاح وتطعنيهم على بعض عندك فى الكبه وتحطيهم فى برطمان زجااااااااااج سامعه زجااااااااج عشان النكهه مترحش مهما قاعدو ودا على كل البهارات اللى عندك فى البيت والله والشاورما والحواوشى بقولك سرررررررررر طعم برة

ليست هناك تعليقات: