الأربعاء، 6 فبراير 2013

الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل



الكوسة بالبشاميل طبعا كلنا بنعملها
بس النهاردة هعرض عليكوا طريقتي فيها
من غير لحمة مفرومة بس بتكة جديدة بتديها طعم جمييييل ويارب تعجبكوا ان شاء الله


الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر


المقادير
انا بعملها تكفي فردين

نص كيلو كوسة
بصلة
2 قطعة فراخ فيليه(دي التكة اللي بتديها طعم جميييل)
معلقة سمنة
ملح* فلفل اسود


مقادير البشاميل
4 معلقة زبدة
4 معلقة دقيق
2 كبشة شوربة
2 كبشة لبن
كريمة لباني (او) رشة فانيليا
ملح* فلفل ابيض *ذرة قرفة



الطريقة

للكوسة

اول حاجة نقطع البصلة صغنن خالص ونشوحها بسيط وننزل عليها بقطعتين الفراخ الفيليه المقطعين زي تقطيع البصل مش بحب شكله يبان مجرد تحسي بطعم حاجة مختلفة خصوصا لو كانوا متبلين من قبل كده


الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر


وبعدها ننزل بالكوسة المقطعة حلقات

الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر

وندي رشة فلفل اسود او ابيض وملح علشان الكوسة بس مش كتيير علشان البشاميل فيه ملح برضه
ونقلب

الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر


ونضيف ربع كوباية مية ونغطيها ونسيبها تستوي 90%

في الوقت اللي هتستوي فيه نجهز البشاميل

نضع الزبدة عالنار ونضيف عليها الدقيق ونقلب على حسب اللون اللي تحبي الدقيق يوصله بس انا مش بخليه يتحمر

الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر


وننزل باللبن والشوربة ونقلب بالمضرب السلك بسرعةعلشان مش يكلكع

الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر

ونضيف الملح والفلفل و شوية كريمة لباني ودي النكهة الاولى بجد لو جربتيها في البشاميل هتدمنيها وبتدي طعم خياااااااااااااال بتدي لاي اكل نكهة مميزة حتى لو مش هتعملي بيها اكلات كتير ممكن تجيبيها يوم البشاميل كفايةباضحك


الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر





طيب لو مش متاح عندك كريمة
ممكن تضيفي نكهة تانية للبشاميل

وهي رشة الفانيليا

برضه بتخلي طعم البشاميل مميز جدا وتاكليها تحسي ان الاكل في حاجة لذيذة وطبعا الفانيليا متاحة عندنا في كل البيوت
بس مش هينفع تحطي الكريمة والفانيليا هيغيروا طعم بعض
حاجة واحدة بس


وهنا الكوسة استوت وحطيتها في البرام علشان تدخل الفرن


الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر



وضيفت عليها البشاميل

الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر

ما شاء الله شوفي شكل البشاميل ناعم وكريمي ازايابتسامة


ودخلتها الفرن مجرد البشاميل يتحمر او ياخد وش بس
والف هنا




الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر




الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر


الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر

الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر


الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر





الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر


الكوسة بالبشاميل بتكة جديدة ونكهتين مختلفين للبشاميل من ايدين رواء باهر

ليست هناك تعليقات: