وصفتي اليوم المناقيش بالزعتر والمكسرات
ومناقيش المحمرة وأي حشوات أخرى حسب ما تحبوا / المهم في عجينة المناقيش الجميلة
ثم توزع ملعقة صغيرة من خليط الزعتر بالمكسرات على كل قرصوتترك تخمر ثانية 15 دقيقة وتخبز بدرجة 180 لمدة 10 - 15 دقيقة أو حتى تنضج ويشقر أسفلها
شوفوا داخلها كيف هش وهي طرية جدا
أو نعملها أقراص كبيرة وتخبز على الصاج على نار متوسطة
وهنا دلع شوية للي يحب الجوز
ومناقيش المحمرة وأي حشوات أخرى حسب ما تحبوا / المهم في عجينة المناقيش الجميلة
مناقيش الزعتر والمكسرات
المقادير :
3 و1/2 كوب دقيق
2 ملعقة حليب باودر
ملعقة أكل زبدة طرية
بيضة
قطعة خميرة بحجم حبة عين الجمل
أو 1و1/2 ملعقة صغيرة خميرة فورية
ملعقة أكل سكر وملعقة صغيرة ملح
كوب ماء دافئ
للحشوة :
¾ كوب زعتر
½ كوب زيت زيتون
بصلة مفرومة ومحمرة
2ملعقة لوز و2 ملعقة كاجو محمصين ومجروشين
ملعقة سماق
( تخلط مكونات الحشوة وتوضع جانبا )
تحضير العجينة :
*** في الأول نخلط الخميرة مع نصف السكر ونصف الماء وتحرك حتى تذوب وتغطى وتترك لترتفع
*** تخلط المكونات الجافة + الزبدة المقطعة وتقلب حتى تتجانس + البيضة وتقلب + ماء الخميرة وباقي الماء وتعجن
حتى نحصل على عجينة طرية وناعمة تغطى وتترك تخمر ووتضاعف في مكان دافئ
حتى نحصل على عجينة طرية وناعمة تغطى وتترك تخمر ووتضاعف في مكان دافئ
(أنا أدفي الفرن وأحط العجينة فيه مغطاة)
ثم تقسم كور أصغر من حجم البيضة
ثم تقسم كور أصغر من حجم البيضة
تفرد قليلا باليد ثم بالشوبك أقراص أو بماكنة المعكرونة بعد رشها بالدقيق كي لاتلتصق بها العجينة وتفرد بسمك ½ سم (الدرجة 4)
وترص في صينية الفرن المدهونة وتشكل الأطراف بوضع إصبع سبابة اليد اليمنى على الطرف وقَرص العجين حوله بأصابع السبابة والإبهام لليد الشمال ويكرر الشكل جنب بعض
وترص في صينية الفرن المدهونة وتشكل الأطراف بوضع إصبع سبابة اليد اليمنى على الطرف وقَرص العجين حوله بأصابع السبابة والإبهام لليد الشمال ويكرر الشكل جنب بعض
شوفوا داخلها كيف هش وهي طرية جدا
أو نعملها أقراص كبيرة وتخبز على الصاج على نار متوسطة
أنا حشيت حسب طلب الأولاد زعتر بالمكسرات .... وزعتر بالطماطم المفرومة .... وزعتر بالطماطم والجبنة ... وطماطم بالجبنة بس
وكلها إسمها منقوشة وحتى ممكن باللحم وبالمحمرة كمان زي اللي هتشوفوها
توضع على الصاج ولما ينشف الوجه وتظهر فقاعات ويشقرأسفلها شوية ترفع
وتقدم المناقيش ساخنة وإحنا نتعشى بيها مع الشاي
وفي شهر الخيرات ع السحور روعة
وهنا مناقيش بالمحمرة
وده لينك طريقة عمل المحمرة
♨❖ المحمـرة الشــامية لعشــاق الشــطة مـن إيـدين أم ســودق ❖♨
بس المحمرة دي مكنش عندي فلفل أحمر بارد فطلعت فاتحة شوية
فردت العجينة أقراص وحطيتها فوق بعض وكلها مرشوشة دقيق عشان ماتلصق ببعضها وفردت على كل قرص ملعقتين محمرة وخبزتها على الصاج
♨❖ المحمـرة الشــامية لعشــاق الشــطة مـن إيـدين أم ســودق ❖♨
بس المحمرة دي مكنش عندي فلفل أحمر بارد فطلعت فاتحة شوية
فردت العجينة أقراص وحطيتها فوق بعض وكلها مرشوشة دقيق عشان ماتلصق ببعضها وفردت على كل قرص ملعقتين محمرة وخبزتها على الصاج
وهنا دلع شوية للي يحب الجوز
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق