بسم الله الرحمن الرحيم
عملت مخلل جزر بس طلع تحفه بجد
تجيبى الجزر وتتقشريه وتغسليه وتقطعيه بالطول وبعدين تقطعيه رفيع
بيكون شكله احلى
خلصتى تقطيع هاتى البرطمان وتعالى ورايا
عبى الكميه فى البرطمان
واغلى مايه وصبيها على الجزر
سبيه من غير غطا واتركيها لحد ما تبرد
وبعدين لما تبرد صفى المايه فى حاجه وملحيها ودوقى الملح
ويكون زياده عن الاكل لما بدوقيه واعصرى ليمونه ومعلقتين خل
وخمس فصوص توم اضغطى عليهم بالسكينه وبقشرهم وارميهم عليه
قرن فلفل حامى قطعيه عليها ورجعيهم تانى على الجزر
انا عملت برتمانين صغيرين اصلى مش بحب المخلل يقعد كتير كل لما يخلص اعمل صابح
على فكره انا عملته بالليل واكلنا منه تانى يوم اصبح على الفطار كان جميل جدا
منقول
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق