الاثنين، 21 يناير 2013

اسهل واسرع مخلل جزر بالصور


بسم الله الرحمن الرحيم


عملت مخلل جزر بس طلع تحفه بجد




تجيبى الجزر وتتقشريه وتغسليه وتقطعيه بالطول وبعدين تقطعيه رفيع
بيكون شكله احلى


خلصتى تقطيع هاتى البرطمان وتعالى ورايا
عبى الكميه فى البرطمان
واغلى مايه وصبيها على الجزر


سبيه من غير غطا واتركيها لحد ما تبرد
وبعدين لما تبرد صفى المايه فى حاجه وملحيها ودوقى الملح
ويكون زياده عن الاكل لما بدوقيه واعصرى ليمونه ومعلقتين خل
وخمس فصوص توم اضغطى عليهم بالسكينه وبقشرهم وارميهم عليه

قرن فلفل حامى قطعيه عليها ورجعيهم تانى على الجزر

انا عملت برتمانين صغيرين اصلى مش بحب المخلل يقعد كتير كل لما يخلص اعمل صابح

على فكره انا عملته بالليل واكلنا منه تانى يوم اصبح على الفطار كان جميل جدا

منقول

ليست هناك تعليقات: