الأربعاء، 14 نوفمبر 2012

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه )

اولا انا عملته بعجينه العشر دقايق و اكيد كلنا عارفنها و اللي مايعرفهاش هاقولها بردو

هي عباره عن مجموعتين
المجموعه الاولي تتكون من :
2 معلقه كبيره خميره فوريه
2 م ك لبن بودر
2 كوب دقيق
2 كوب ماء دافي
م ص ملح
ربع كوب سكر
و نخلطهم كويس ونسبهم عشر دقايق

دي صوره المجموعه الاولي من العجينه بعد 10 دقايق

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

المجموعه التانيه:
3 كوب دقيق
نصف كوب زيت
م ص بكنج بودر وده اختياري
وهاتضفيهم للمجموعه الاولي
وممكن تعمل ينص المقدار و بيطلع هايل انا بعمل نص علي طول
هاتسبيها من نص ساعه لساعه تخمر و بعد مانشكل هانيبها نص ساعه كمان
ممكن تشتغلي بيها علي طول لو تحبي و تسبيها تخمر بعد ماتتشكل ساعه
ودي بعد ماضفت المجموعه التانيه و خمرتبعد اقل من ساعه

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

كده خلصت العجينه

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

المطلوب للحشو بقي :
جبنه بيضا فيتا
جبنه رومي مبشوره
جبنه موتزاريلا
فلفل مقطع مكعبات
زيتوب اسود مقطع
حبه البركه

الطريقه بقي

هاناخد العجينه و نرش دقيق و نفردها علي شكل مستطيل بقدر المستطاع

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

بعد كده هانجيب جبنه فيتا و نفردها علي العجينه بالشكل ده

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

بعد كده هانحط شويه زيتون مقطه و فلفل مقطع

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

و هانحط رشه جبنه رومي مبشوره

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

وبعدين موتزاريلا

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا


وهانلفها رول كده ونبل طرفها بميه عشان تقفل كويس

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

و نقطعها بالشكل ده

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

ونرش فوقيها حبه البركه ونحطها في صينيه مدهونه سمن و مرشوشه دقيق او علي ورق زبده


تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

هانسبها تخمر شويه حوالي نص ساعه
وده شكلها

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

و هانحطها في الفرن علي 180 هاتاخد حوالي ربع ساعه او تلت ساعه و بصي عليها كل شويه




وده شكلها بعد ما استوت

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

ولو هاتسبيها تتحمر اكتر بالشوايه هاتبقي كده

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

وده شكلا من قريب

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

وده بعد ماقطعتها عشان اوريكم هشه ازاي و جميله

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

بجد رااائعه و هاتعجبكم اووووي

وده طبق صغير لاول فتوكه ترد

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا


ملحوظه :
في بنات سألتني عن انها من تحت هاتبقي مفتوحه و هاتتحرق في السوء و تنزل الحشو تحت انا جبتلكم صوره اهو من تحت عشان تشوفو انها مقفوله عادي جدا
لانك لما بتسبيها تخمر بعد التشكيل بتقفل لوحدها العجينه ومش بتقي الحشو طالع من تحت

تشيز رولز او ( رولز بالجبنه ) رووووووعه و بالصور الكتييير طبعا

ليست هناك تعليقات: