بسم الله الرحمن الرحيم
جايبالكم النهارده صينية قرع العسل الحلو بالباشاميل
انا باشتري القرع اللي لونه برتقالي غامق بيبقى احلى
و باسيبه بره في المطبخ كام يوم علشان يطرى و اعرف اقطعه
و احياناً بالاقيه جاهز مقطع في اطباق و ده طبعا احسن و اريح
نقطع القرع مكعبات و نحطه في حلة على نار هادئة و شوية سكر عليه
ونسيبه ينزل ميته على أقل من راحته ...بس ما نسيبوش يتهري لازم يبقى
شوية مقرقش علشان ما يبقاش عجينة في الصينية ....وبعد ما يخلص و نطفي
نحطله شوية فانيليا...ما بنحطهاش في الأول لان طعمها بيبقى مُرّ
ونسيبه ينزل ميته على أقل من راحته ...بس ما نسيبوش يتهري لازم يبقى
شوية مقرقش علشان ما يبقاش عجينة في الصينية ....وبعد ما يخلص و نطفي
نحطله شوية فانيليا...ما بنحطهاش في الأول لان طعمها بيبقى مُرّ
بعد كده نحطه في مصفى يتصفى كويس
ناخد اللي نزل من المصفى و نزودعليه حليب سائل أو شوية لبن بودرة و نعمل بيه الباشاميل الحلو
بالطريقة العادية سمن و دقيق و نحط عليهم الخليط اللبن و المية بتاعة القرع و بنحط فانيليا في الآخر
ماشي لحد كده ؟؟؟؟
بالطريقة العادية سمن و دقيق و نحط عليهم الخليط اللبن و المية بتاعة القرع و بنحط فانيليا في الآخر
ماشي لحد كده ؟؟؟؟
بجهز الصينية اللي هنعمل فيها و ندهنها شوية سمن و نحط شوية باشاميل
بعد كده نحط نص كمية القرع
ونحط مكسرات عليهم
ونكمل بقية القرع و نحط بقية الباشاميل على الوش
ونرش شوية سمن او زبدة و تدخل فرن تستوي
ولما تحمر من تحت و فوق نطفي و نسيبها تبرد وندخلها الثلاجه شوية
وبألف هنا و شفا
وبألف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق