الاثنين، 19 نوفمبر 2012

طريقة عمل المحشى بالصور

النهارده عملت محشى كرنب وملخيه انا عرفه ان في ناس كتير بتعمله

بس برده قولت للى عوزه تتعلم وفى كمان شويه تكات ليه علشان تكلى احلى محشى كرنب

نبدا بسم الله الرحمن الرحيم

اول حاجه اكون سالقه ورق الكرنب في ماء وملح وملعقه زيت واقطعه واجهزه

واركنه على جنب اوك كده

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه
وبعد كده اقطع البصل واحمره على النار لحد ما يصفر

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

وبعدين اكون مجهزه الطماطم ومصفيها واضعها على البصل بعد مايصفر ومعها الملح فقط لحد ما تتسبك

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

وبعدين اغسل الارز كويس واضعه على الصلصه بعد ما تتسبك ومعها البهارات علشان تفضل الريحه بتاعت البهارت في المحشى وهى فلفل كمون حبهان نعناع اخضر او ناشف كسبره نشفه

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

واقلب كويس لحد ما الميه الى في الارز تنشف واشيله من على النار واكون غسله الخضره ومقطعها وانا من الناس الى بحب الخضره كتير على المحشى بتدى تطعم رهيب

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

واقلب كويس واشوف الملح مظبوط وبعدين اجيب الحله الى هلف فيها واحط في القعر بتعها ورق من

الى شيلته من الكرنبه وانا بنظفها اغسله فقط من غير ما اسلوقه وده طبعا هيمنع المحشى من انه يتحرق نهائى
محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

وبعدين لفيت وخلصت وسيبت مساحه في الحله علشان لما اسيقها بالشربه ماتفرش وتقع على البتوجازى زى كده

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه
وبعدين اغطيه بطبق كويس علشان ما يفكش من بعضه وعليهم عدان الكسبره الى انا شلتهم في الاول

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

وبعدين ستويته كويس وبعدين قلبته على الصنيه وده شكله وبالهنا والشفا

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

وده العشاء بتعنا يارب يعجبكم ولو عجبكم الموضوع قيموا ولو ما عجبكمش ادعولى ربنا يسعدنى في حياتى مع زووووووووجى ويبارك فيه ويحملى بنتى ويجعلها من حملت القران

محشى ومش اى محشى وملخيه وبالصور الكتير من مطبخ ام رحمه

هناك تعليق واحد:

غير معرف يقول...

امين يااارب الله يسعدكككككك ويبارك لككك وبوفقك دعوه من قلبي♡