الجمعة، 5 أكتوبر 2012

الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

السلام عليكم ورحمة الله تعالى وبركاته

دي طريقه عمل الكيكة الأسفنجية بالصور و بالتفصيل الممل لعمل كيكة كبيرة
لو هتعملي صينية اصغر اقسمي المقادير للنصف

المقادير
10 بيضات (( تكون خارج الثلاجه ))
رشة فانيليا
1 ونصف مج سكر (( mug كوب كبير ))
2 كوب دقيق (( نستعمل نفس الكوب اللي عايرنا بيه السكر ))
منهم 2 ملعقه كبيرة نشا
و لو هنعمل كيكة شوكولاته نشيل ربع كوب دقيق و نحط بدالهم كاكاو
و نحط 1 ملعقه صغيره باكينج باودر
وننخل كل ده مع بعض اكثر من مره

الطريقه

1 -الأول نفتح الفرن علشان يسخن بس الحرارة تكون متوسطة
لازم مضرب كهربائي لأن من شروط نجاح الكيكة اننا نخفقها كثييير جداً
نحط ال 10 بيضات و رشة فانيليا و السكر و نخفق كويس لمده طويله
لحد ما يتغير لونها و ترتفع و تحسي انها جمدت شوية

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

2 - عند إظافة الدقيق ما نستعملش المضرب الكهربائي و نستعمل ملعقة خشب
أو مضرب بيض يدوي و نقلب في إتجاه واحد بشويش خالص
المهم ...الدقيق نحطه على 3 إو 4 مرات....نرش رشة دقيق و نقلب بشويش
من تحت لفوق و بعدين نحط تاني لحد ما المقدار يخلص

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور


خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

نيجي للنقطة المهمة جداً جداً
الصينية اللي هنخبز فيها - مقاس كبير ( 30 )
نحط فيها ورقه زبده و ندهنها زبده خفيفه

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

و نقطع ورق زبده شريطين يكون ارتفاعهم اكبر من الصينية و ندهن جوانب الصينية بالزبده ونحط الورق الزبده من الداخل
زي الصورة علشان الكيكة ترتفع و تاخد راحتها و ما تلزقش في الجوانب

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

نحط الخليط بالراحه و نخبط الصينية خبطه خفيفة علشان الهواء اللي فيها يطلع

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

ندخّل الصينية في الفرن في الوسط و نخللي الحرارة متوسطة لمده 10 دقائق و بعدين نوطي خااااااالص
علشان تستوي براحتها و ما نفتحش عليها لمده نص ساعه والا هتهبط منك ...بعد 45 دقيقه
ممكن نفتح باب الفرن مش للأخر ...يعني نفتحه حتة صغيره نشوف منها بس وش الكيكة
علشان لو فتحنا باب الفرن على الآخر الهواء البارد بيهبط الكيكة
وكمان نقفل الباب بشويييييييش خالص لنفس السبب
لحد ما نلاقي حروفها احمرت ((مش نسيبها تتحرق )) نحط سكين حاد فيها أو خلة إسنان خشب
لو طلعت نظيفه يبقى استوت خلاص...لو طلع فيها شوية عجين يبقى نسيبها تكمل
دي صورتها بعد ما استوت و نحطها على شبكة علشان تبرد من تحت كمان
و زي ما انتم شايفين ماشاء الله عاليه جداً جداً

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور


بعد ما الكيكه طلعت نسيبها تبرد خاااااااااالص
ونلفها في كيس بلاستيك كويس و تدخل الثلاجه لتاني يوم
ده بيخليها اسهل في التقطيع و تكون متماسكه
نبدأ تجهيز التزيين بعد ما نتاكد إن الكيكة طلعت حلوة
مش نجهز الكريمة و الشوكولاته و تطلع الكيكة من الفرن مبططه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
نبدأ و نكمل تزيين الكيكه اللي عملناها..
انا جربت بودرة الكريم شانتيه و الكريمة اللباني
لقيت اللباني اسهل و لها طعم احلى كثيير
انا باستعمل اللي بتيجي في علب كرتون زي الصوره
مش نوع محدد ..اللي في الصورة دي نباتيه
خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

لو هتعملي حشو ابيض نحط الكريمة في الفريزر يبرد كويس
علشان لما نخفقه بسرعه يتماسك ...
ونحط رشه فانيليا و ملعقه سكر بودرة
وأول ما تلاقيه تقيل توقفي الخفق لأنه هيتحول زبده
لو هنعمل حشو شوكولاته هنستعمل مقدار متساوي من الكريمة و من شوكولاته مبشورة
نحط الكريمة على النار مع التقليب المستمر و اول ما تغلي نطفي عليها و نحط الشوكولاته

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

ونقلبه لحد ما تذوب الشوكولاته ونغطيها بكيس فوق الخليط مباشرة علشان ما تعملش قشرة

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

ونسيبها تبرد في الثلاجه.....لو عايزة تغطي التورته من فوق بشوكولاته سائله
شيلي نص الخليط زي ما هو للتغطية من فوق
الباقي نضربه بالمضرب لحد ما يتماسك زي الكريم شانتيه وده اللي بنحشي بيه
ونغطي بيه الجوانب بيبقى طعمه حكايه لانه شوكولاته مش كاكاو

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

نبدأ الشغل المهم ....نفرش مفرش على الترابيزه لأننا مش متخصصين فبنبهدل الدنيا
وكل الغرفه تبقى كريمة و شوكولاته ....نحط اي حاجه مقلوبه علشان نسهل الشغل على نفسنا
نحط القاعده اللي هنخللي الكيكة عليها و ندهنها بشوية كريمة علشان الكيكة تلزق و ما تتحركش

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

وطبعاً وش الكيكة هو اللي بنخليه تحت و نخلي قاعده الكيكة فوق علشان بتكون متساوية

نستعمل سكينه مشرشرة علشان نقسم الكيكة طبقات مع الضغط عليها من فوق علشان تتمكني منها

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

بعد كده نعمل قطع طولي (( خط واحد )) بارتفاع الكيكة علشان اكيد مش هنظبط التقطيع
وبكده لما نرجع كل طبقة نرجعها زي ما كانت ....مفهومة النقطة دي؟؟؟

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

نسمي و نحط اول طبقه و نرشها بشوية سفن أب (( 7-up )) علشان تفضل هشه و طريه وقت طويل
خللي بالك ما نرشش كثير يعني يادوب شويه على الحروف الناشفه و نقط رايح جاي على الطبقه
يعني التورتايه دي كلها خدت كوب واحد سفن أب.... لو زودتي هتلاقيها عجينه و ما تنفعش
نحط بقى الحشو و نرش شوكولاته و لو بتحبي فاكهه ومكسرات زبيب ...اللي يعجبك
ونغطي بالقطعه التانية بعد ما ندهنا من تحت بطبقة كريمة خفيفه علشان تلزق بسهوله مع الحشو
و ما ننساش نحط القطع اللي عملناه بالسكين فوق بعض و نضغط على الطبقة التانية و نساويها كويس
ونكرر الخطوات دي لحد ما نخلص الطبقات كلها
خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصوربعد ما الكيكه طلعت نسيبها تبرد خاااااااااالص
ونلفها في كيس بلاستيك كويس و تدخل الثلاجه لتاني يوم
ده بيخليها اسهل في التقطيع و تكون متماسكه
نبدأ تجهيز التزيين بعد ما نتاكد إن الكيكة طلعت حلوة
مش نجهز الكريمة و الشوكولاته و تطلع الكيكة من الفرن مبططه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
نبدأ و نكمل تزيين الكيكه اللي عملناها..
انا جربت بودرة الكريم شانتيه و الكريمة اللباني
لقيت اللباني اسهل و لها طعم احلى كثيير
انا باستعمل اللي بتيجي في علب كرتون زي الصوره
مش نوع محدد ..اللي في الصورة دي نباتيه
خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

لو هتعملي حشو ابيض نحط الكريمة في الفريزر يبرد كويس
علشان لما نخفقه بسرعه يتماسك ...
ونحط رشه فانيليا و ملعقه سكر بودرة
وأول ما تلاقيه تقيل توقفي الخفق لأنه هيتحول زبده
لو هنعمل حشو شوكولاته هنستعمل مقدار متساوي من الكريمة و من شوكولاته مبشورة
نحط الكريمة على النار مع التقليب المستمر و اول ما تغلي نطفي عليها و نحط الشوكولاته

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

ونقلبه لحد ما تذوب الشوكولاته ونغطيها بكيس فوق الخليط مباشرة علشان ما تعملش قشرة

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

ونسيبها تبرد في الثلاجه.....لو عايزة تغطي التورته من فوق بشوكولاته سائله
شيلي نص الخليط زي ما هو للتغطية من فوق
الباقي نضربه بالمضرب لحد ما يتماسك زي الكريم شانتيه وده اللي بنحشي بيه
ونغطي بيه الجوانب بيبقى طعمه حكايه لانه شوكولاته مش كاكاو

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

نبدأ الشغل المهم ....نفرش مفرش على الترابيزه لأننا مش متخصصين فبنبهدل الدنيا
وكل الغرفه تبقى كريمة و شوكولاته ....نحط اي حاجه مقلوبه علشان نسهل الشغل على نفسنا
نحط القاعده اللي هنخللي الكيكة عليها و ندهنها بشوية كريمة علشان الكيكة تلزق و ما تتحركش

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

وطبعاً وش الكيكة هو اللي بنخليه تحت و نخلي قاعده الكيكة فوق علشان بتكون متساوية

نستعمل سكينه مشرشرة علشان نقسم الكيكة طبقات مع الضغط عليها من فوق علشان تتمكني منها

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

بعد كده نعمل قطع طولي (( خط واحد )) بارتفاع الكيكة علشان اكيد مش هنظبط التقطيع
وبكده لما نرجع كل طبقة نرجعها زي ما كانت ....مفهومة النقطة دي؟؟؟

خطوات الكيكة الإسفنجية بالتفصيل و الصور

نسمي و نحط اول طبقه و نرشها بشوية سفن أب (( 7-up )) علشان تفضل هشه و طريه وقت طويل
خللي بالك ما نرشش كثير يعني يادوب شويه على الحروف الناشفه و نقط رايح جاي على الطبقه
يعني التورتايه دي كلها خدت كوب واحد سفن أب.... لو زودتي هتلاقيها عجينه و ما تنفعش
نحط بقى الحشو و نرش شوكولاته و لو بتحبي فاكهه ومكسرات زبيب ...اللي يعجبك
ونغطي بالقطعه التانية بعد ما ندهنا من تحت بطبقة كريمة خفيفه علشان تلزق بسهوله مع الحشو
و ما ننساش نحط القطع اللي عملناه بالسكين فوق بعض و نضغط على الطبقة التانية و نساويها كويس
ونكرر الخطوات دي لحد ما نخلص الطبقات كلها

ليست هناك تعليقات: