النهاردة حقدم ليكم احلى واسهل فطار
وهو البان كيك
المقادير
2 بيضة
رشة فانليا
رشة قرفة
ملعقة صغيرة زبدة
ربع كوب لبن ( فى الاول حنحط ربع كوب ولو احتاجت العجينة لبن حنضفلها)
كوب دقيق
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
الطريــــــــقـــــــة
فى وعاء نضع البيض والفانليا والقرفة والبن ونخلط ونسيح الزبدة وننزل بيها سرسوب على خليط البيض مع الخلط السريع
ثم نضع الدقيق والبيكنج بودر ونخلط بالملعقة السلك حتى يتجانس جيدا ولو حسيناه تقيل جدا نزود لبن زى ماقلنا لاننا احنا عايزين قوامه تقيل زى عجينة الزلابية اى اننا اذا اخدنا بالملعقة من هذا الخليط وننزل بيه تانى فى الطبق نلاقى الخليط نازل تقيل وبيقطع مش سايل
وانا مايلت الطبق شوية علشان تشوفوا سمك الخليط
نضع طاسة تيفال على النار وندهنها زيت داير مايدور ولما تسخن نضع بالملعقة من الخليط بالشكل ده والنار تكون واطية علشان مايتحرقش
ولما تحمر من تحت نقلبها على الناحية التانية ونعرفها باننا حنلاقى طروفها مابقتش سايلة وجفت
وطبعا بين كل اتنين نعملهم ندهن الطاسة
وهنا بعد مااستوا
خدوا بالكم انا ماحتطش فى الخليط سكر لان عند التقديم بنقدمها مع عسل اوصوص شيكولاته او مربى او صوص فراولة اللى تحبوه
لكن لو حابين تحطوا سكر فى الخليط براحتكم كل واحد وحسب رغبته
انا هنا قدمته مع القشطة بالعسل وجزء بصوص الشيكولاته
وهو البان كيك
المقادير
2 بيضة
رشة فانليا
رشة قرفة
ملعقة صغيرة زبدة
ربع كوب لبن ( فى الاول حنحط ربع كوب ولو احتاجت العجينة لبن حنضفلها)
كوب دقيق
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
الطريــــــــقـــــــة
فى وعاء نضع البيض والفانليا والقرفة والبن ونخلط ونسيح الزبدة وننزل بيها سرسوب على خليط البيض مع الخلط السريع
ثم نضع الدقيق والبيكنج بودر ونخلط بالملعقة السلك حتى يتجانس جيدا ولو حسيناه تقيل جدا نزود لبن زى ماقلنا لاننا احنا عايزين قوامه تقيل زى عجينة الزلابية اى اننا اذا اخدنا بالملعقة من هذا الخليط وننزل بيه تانى فى الطبق نلاقى الخليط نازل تقيل وبيقطع مش سايل
وانا مايلت الطبق شوية علشان تشوفوا سمك الخليط
نضع طاسة تيفال على النار وندهنها زيت داير مايدور ولما تسخن نضع بالملعقة من الخليط بالشكل ده والنار تكون واطية علشان مايتحرقش
ولما تحمر من تحت نقلبها على الناحية التانية ونعرفها باننا حنلاقى طروفها مابقتش سايلة وجفت
وطبعا بين كل اتنين نعملهم ندهن الطاسة
وهنا بعد مااستوا
خدوا بالكم انا ماحتطش فى الخليط سكر لان عند التقديم بنقدمها مع عسل اوصوص شيكولاته او مربى او صوص فراولة اللى تحبوه
لكن لو حابين تحطوا سكر فى الخليط براحتكم كل واحد وحسب رغبته
انا هنا قدمته مع القشطة بالعسل وجزء بصوص الشيكولاته
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق