الأربعاء، 12 يونيو 2013

طريقة تخزين الفاكهة لعمل عصاير لشهر رمضان

كل سنة و انتم طيبين
طبعااا هاتقولوا شهر رمضان لسه بدرى
لا بدرى من عمرك يا قمر
الايام بتلف بسرعة و مواسم بعض الفاكهة ها تنتهى قبل رمضان ما يبدأ
طبعاااا مبدئيااااااااا
كلنا متفقين
ان عصائر الصياااام لازم تكون صحية و مغذية
عشان تعوض فترة الصيام الطويلة خاصة انه جاى فى عز الحر
(يعنى ما تستسهليش و تجيبى عصائر بودرة مليانة مادة حافظة و تقوليلى عصير )

مش هاطول ما انى طولت هههههههه

انا دلوقتى شغاااااااالة بخزن

فراولة


طبعااا كلنا عارفين موسم الفراولة قصير جدااااااااااا
و عشان كده انا تقريبا فى الانتهاء من تخزينهااااا
تجيبى فراولة على اد ما تقدرى تكون ناشفة و طعمهااااااا بلدى
(دوقى واحدة ما تكسفيش )
بدل ما تدبيسى فى فراولة حاااااااادقة مش

المهم تجيبهااا و تقمعيهاااااا و تغسيلهاااا
و بعدين ترشى عليهااا سكر و تعبى فى اكياس على اد الخلاط
متجربة من سنين و ساعة التقديم بتكون
فريش جدااااااااااااااااااااااااا

الجوافة

نفس طريقة الفراولة
بس تشق نصفين و ترش بالسكر
و تعبى بالاكياس

الموز





بقشره وعليه سكر


المشمش عشان قمر الدين 




كمان المشمش بنفس طريقة الفرواله نقطعه ونحط عليه سكر ونعبيه في الاكياس وعلي الفريزر

 والخوخ شرحه والمانجا بقشرها واعبيها في اكياس واطلعها علي الخلاط


 وفيه كمان عصير تحففففه ومنعش جدددا في الحر بس دا مش بيتخزن وهو البطيخ بجد روعه العصير بتاعه وبيروي العطش ومفيد جدا بقشر البطيخ عادي واشيل البذر واخلطه في الخلاط واسقعه وقبل المغرب بيكون جاهز

 و بالهناا و الشفاااااااااااا
كل سنة و انتم طيبين


منقول من فتكات

ليست هناك تعليقات: