الخميس، 7 فبراير 2013

طريقة عمل البسطرمة فى البيت


النهاردة هانعمل مع بعض البسطرمة البيتى واتمنى تعجبكم وتوفر معاكم
بداية انا مش باشترى لحمة مخصوص اعملها بسطرمة لاء انا كل ما اجيب لحمة للبيت اخد منها حتة واعملها حوالى ربع كيلو وبكدة بيكون عندى بسطرمة على طول ومن غير ما اعملها ميزانية
تعالوا نشوف الصور
هنا قطعة اللحمة ولازم تكون حمرا مش فيها دهون زى كدة
وبعدين نعمل فيها شقوق بالسكينة كدة ونحط فيها ملح بس مش كتير

ونحطها فى مصفاة وتحتها طبق عشان هانبيتها لتانى يوم فى التلاجة تنزل كل ميتها

وده شكلها تانى يوم بعد نشفت ونزلت كل الميه

ودلوقتى هانحضر الخلطة اللى هانغلفها بيها
وهيه توم ناعم وحلبة مطحونة وبابريكا او فلفل قرنقوطى عشان اللون وطبعا احنا حطينا فى اللحمة ملح فهانزود شوية صغيرين جدا عشان متملحش مننا

هانخلطهم فى طبق ونزود عليهم فلفل اسود
ونعجنهم بالميه يبقوا عجينة متماسكة عشان نغطى بيهم اللحمة

وبعدين نلفها فى شاشة او مفرش زى كدة
عشان نعلقها فى الهوا وممكن متتغطاش
بس عشان لو ذبابة ولا حاجة متقفش عليها

وبعد 4 او 5 ايام نفتح عليها وهاتكون استوت ولما الشتا يدخل نخليها حوالى اسبوع
ونقطعها شرايح رفيعة كدة

ومقولكوش على الريحة
ونغطيها فى التلاجة كدة عشان متسودش
وتعملى منها احلى فطار بالبيض ليكى ولسندوتشات الولاد

والف هنا واتمنى تجربوها وتعجبكم
وجزاكم الله خيرا

ليست هناك تعليقات: