بسم الله الرحمن الرحيم
انهردة انا عملت التشيز كيك وطلعت تحفة بجد فقولت لازم انزلها
بس الاول متنسوش تدعولى ولاااااااازم التقيم
يلا نبتدى الاول المكونات
1 علبة بسكوت دايجستف لايت
1 زبدة 100 جرام
2 كيس كريم ويب (ك1رين شانتية )
2كيس جيلاتين
8 مكعبات جبنة كيرى
1كوب حليب بارد
1علبة تزين تورتة
1 علبة حليب مكثف
*الطريقة *
اول حاجة نفرم البسكوت فى الكبة بالشكل دة
وبعدين نسيح الزبدة على النار ونحط عليها البسكوت كدة
ونفردة فى الصينية بالمعلقة مش بايدك بالشكل دة
نيجى بقى للحشونحط اللبن على الكريم شانتية ونضربهم بالمضرب لغاية لما نلاقية بقى كريمى
وبعدين نضيف علية اللبن المكثف وبعدين نضيف الجبنة قطعه قطعه ونقلبهم كويس بالمضرب
عشان الجبنة تسيح كويس وبعدين نسيح الجيلاتين فى نصف كوب ماء ساخن ونضيفة للخليط
بالشكل دة
وبعد كدة نحط الخليط كلة على البسكويت فى الصينية ونحطة فى الثلاجة لمدة ساعة
ولما نخرجة هايبقى بالشكل دة
وبعدين نحط علية علبة التزين وندخلة تانى الثلاجة لمدة 3 ساعات
وبعدين نخرجة من الثلاجة وبسكين افتحيها من الجنب وبعدين افتحى الصينة
ودة الشكل النهائى بعد لما طلعتها
ودة من الجنب
على فكرة ممكن تعمليها فى صينية بايركس
يارب تكون عجبتكم انا عارفة انى طولت عليكم اوىىىىى
اة صحيح ممكن نعمل على الوش صوص شوكلاتة او فراولة بدل الكريز
بالنسبة للفرولة
نجيب الفراولة بس صغيرة نحط عليها سكر وفنجان صغير مية ونحطها على النار شوية لغاية لما تغلى
وبعدين نجيب كيس جيلاتين وندوبة فى نص كوب ماء ساخن ونضيفة للفراولة ونسيبة لما يبرد هتلاقية بدا يكون القوام غليظ
نحطة على الوش للتورتة
للشوكلاتة
نجيب كوب ماء مغلى وندوب فية 2ملعقة كاكاو ولما يبرد نحط فية قطع شوكلاتة صغيرة
وبعدين نجيب كيس جيلاتين وندوبة فى نص كوب ماء ساخن ونضيفة للكاكاو
ونسيبة لما يبرد هتلاقية بدا يكون القوام غليظ
نحطة على الوش للتورتة
انهردة انا عملت التشيز كيك وطلعت تحفة بجد فقولت لازم انزلها
بس الاول متنسوش تدعولى ولاااااااازم التقيم
يلا نبتدى الاول المكونات
1 علبة بسكوت دايجستف لايت
1 زبدة 100 جرام
2 كيس كريم ويب (ك1رين شانتية )
2كيس جيلاتين
8 مكعبات جبنة كيرى
1كوب حليب بارد
1علبة تزين تورتة
1 علبة حليب مكثف
*الطريقة *
اول حاجة نفرم البسكوت فى الكبة بالشكل دة
وبعدين نسيح الزبدة على النار ونحط عليها البسكوت كدة
ونفردة فى الصينية بالمعلقة مش بايدك بالشكل دة
نيجى بقى للحشونحط اللبن على الكريم شانتية ونضربهم بالمضرب لغاية لما نلاقية بقى كريمى
وبعدين نضيف علية اللبن المكثف وبعدين نضيف الجبنة قطعه قطعه ونقلبهم كويس بالمضرب
عشان الجبنة تسيح كويس وبعدين نسيح الجيلاتين فى نصف كوب ماء ساخن ونضيفة للخليط
بالشكل دة
وبعد كدة نحط الخليط كلة على البسكويت فى الصينية ونحطة فى الثلاجة لمدة ساعة
ولما نخرجة هايبقى بالشكل دة
وبعدين نحط علية علبة التزين وندخلة تانى الثلاجة لمدة 3 ساعات
وبعدين نخرجة من الثلاجة وبسكين افتحيها من الجنب وبعدين افتحى الصينة
ودة الشكل النهائى بعد لما طلعتها
ودة من الجنب
على فكرة ممكن تعمليها فى صينية بايركس
يارب تكون عجبتكم انا عارفة انى طولت عليكم اوىىىىى
اة صحيح ممكن نعمل على الوش صوص شوكلاتة او فراولة بدل الكريز
بالنسبة للفرولة
نجيب الفراولة بس صغيرة نحط عليها سكر وفنجان صغير مية ونحطها على النار شوية لغاية لما تغلى
وبعدين نجيب كيس جيلاتين وندوبة فى نص كوب ماء ساخن ونضيفة للفراولة ونسيبة لما يبرد هتلاقية بدا يكون القوام غليظ
نحطة على الوش للتورتة
للشوكلاتة
نجيب كوب ماء مغلى وندوب فية 2ملعقة كاكاو ولما يبرد نحط فية قطع شوكلاتة صغيرة
وبعدين نجيب كيس جيلاتين وندوبة فى نص كوب ماء ساخن ونضيفة للكاكاو
ونسيبة لما يبرد هتلاقية بدا يكون القوام غليظ
نحطة على الوش للتورتة
منقول من فتكات
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق