الجمعة، 27 يناير 2012

طريقة عمل اللبن الرايب والزبادى

السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة

انا جيت النهاردة اقولكم على اسهل واوفر الطرق لتصنيع اللبن الرايب والزبادى وكمااااااااااان الزبادو
اولا / اللبن الرايب
هتحتاجى كيلو لبن + 1/4 م ملح +كوب زبادى

هتغلى اللبن وتسبية لحد م يدفى شوية وبعدين تضيفى علية الملح وكوب الزبادى وتقلبيهم كويس
تسبيهم ف مكان دافئ لمدة 6 ساعات متواصلة
تضربيهم ف الخلاط وتحفظية ف الثلاجة وكدة بقى عندك الذ لبن رايب


ثانيا /الزبادى
اول حاجة هتشغلى الفرن يسخن
لازم يكون اللبن سبق غلية هتدفية وتضربى كوباية زبادى كويس وتضفيها علية وتصبية ف الكوبايات وترصيها ف صينية الفرن
وتدخلى الصينية داخل الفرن وتطفى النار وتسبية لحد م يتخمر

ف طريقة تانية للاعداد
انك تصبى اللبن ف الكوبيات وبعدين تضربى الزبادى كويس وتضيفى معلقة لكل كوباية لبن ( لكن الطريقة الاولى اسرع كتير )


ثالثا / الزبادوووووووووو

4 كوبيات زبادى + 6 مكعبات ثلج +ك سكر + 1/2 كيلو فاكهة حسب الرغبة ( خوخ - مانجو - فراولة - جوافة )
هتخلطى المكونات كلها وتضربيهم ف الخلاط وهتلاقى عندك احلى زبادو انا جربت الفراولة والجوافة والاثنين تحفة

******** لما تعملى زبادى ابقى شيلى علبة كدة على جنب استخدميها خميرة للزبادى مرة تانيةمبسوطةمبسوطة
فتكات





ليست هناك تعليقات: